کافی نت سها - فروشگاه محصولات فایلی سُها (بانک پاورپوینت)

کافی نت سها - فروشگاه محصولات فایلی سُها (بانک پاورپوینت)

کافی نت سُها * * * تهیه و ارائه انواع مقالات ، پروژه های دانشجویی ، تحقیق ، پاورپوینت ؛ با قیمت های مناسب

آمار سایت

نظرسنجی سایت

نظر شما در مورد سایت soha20.ir چیست؟

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 77
  • بازدید دیروز : 119
  • بازدید کل : 245185

پاورپوینت مبدل های حرارتی


پاورپوینت  مبدل های حرارتی

پاورپوینت مبدل های حرارتی در 29 اسلاید قابل ویرایش همراه با تصاویر مرتبط

 

لینک دانلود پاورپوینت در ادامه مطلب

 

متن کامل مقاله

مبدل های حرارتی

مقدمه

فرآیند تبادل بیشگرما بین دو سیال با دماهای متفاوت که توسط دیواره جامدی از هم جدا شده‌اند در بسیاری از کاربردهای مهندسی روی می‌دهد. وسیله‌ای را که برای این تبادل به کار می‌رود «مبدل گرمایی» می‌گویند. موارد کاربرد این وسیله در سیستم‌های گرمایش ساختمان‌ها، تهویه مطبوع، تولید قدرت، بازیابی گرمای هدر رفته، و فرآوری شیمیایی است. ما در فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی نیاز به گرم کردن و یا سرد کردن سیالاتی داریم که مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای تبادل گرمای دو سیال بدون آنکه با هم آمیخته شوند، نیاز به سطح انتقال حرارت داریم.

 

تعریف

مبدل گرمایی یا مبدل حرارتی (به انگلیسی: Heat exchanger) دستگاهی است که برای انتقال حرارت مؤثر بین دو سیال (گاز یا مایع) به دیگری استفاده می‌شود. از رایج‌ترین مبدل‌های حرارتی رادیاتور خودرو و رادیاتور شوفاژ است. مبدل‌های حرارتی در صنایع مختلف از جمله تهویه مطبوع، خودرو، نفت و گاز و بسیاری صنایع دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عموماً تجهیزات حرارتی در سیستم‌های فرآیندی مثل پالایشگاه‌ها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند.

کوره (Furnace)

مبدل حرارتی (Heat Exchanger)

فرق کوره و مبدل حرارتی در منبع گرمایشی است، یعنی اینکه منبع گرمایشی در کوره سوخت‌های مایع و گازی است. در حالیکه در مبدل حرارتی منبع گرمایشی سیال گرم است.

در کوره با توجه به نوع منبع گرمایشی مکانیزم انتقال حرارت به صورت جا به جایی (Convection) و تشعشعی (Radiation) توأم است، حال آنکه مکانیزم انتقال حرارت در مبدل حرارتی فقط جا به جایی (Convection) است.

انواع مبدل‌های حرارتی

مبدل‌های هوا خنک

مبدل‌های پوسته و لوله

مبدل‌های صفحه‌ای

مبدل‌های کروی

مبدل حرارتی چرخه حفاظتی دما

 

تقسیم‌بندی مبدل‌های حرارتی

مبدل‌های حرارتی را می‌توان از جنبه‌های مختلف دسته‌بندی کرد:

تقسیم‌بندی مبدل حرارتی بر اساس نوع و سطح تماس سیال سرد و گرم

تقسیم‌بندی مبدل حرارتی بر اساس جهت جریان سیال سرد و گرم

تقسیم‌بندی مبدل حرارتی بر اساس مکانیزم انتقال حرارت بین دو سیال سرد و گرم

تقسیم‌بندی مبدل حرارتی بر اساس ساختمان مکانیکی و ساختار مبدل

مبدل حرارتی بر اساس نوع و سطح تماس سیال سرد و گرم

 

مبدل‌های حرارتی نوع Recuperative

در این نوع مبدل حرارتی سیال سرد و گرم توسط یک سطح جامد ثابت از یکدیگر جدا شده‌اند و انتقال از طریق سطح مذکور صورت می‌گیرد. اکثراً مبدل‌های حرارتی موجود در صنعت از این دسته هستند.

 

مبدل حرارتی نوع Regenerative

در این نوع مبدل حرارتی، سطح جداکننده سیال سرد و گرم ثابت نبوده و به‌طور متناوب قسمت‌هایی از سطح مذکور در معرض حرکت سیال سرد یا گرم قرار می‌گیرند.

این نوع مبدل حرارتی بیشتر در مقیاس‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مبدل‌های حرارتی نوع تماس مستقیم

در این نوع مبدل حرارتی، سیال سرد و گرم به‌طور مستقیم تماس حاصل نموده (هیچ دیواره ای بین جریان‌های سرد و گرم وجود ندارد) و تبادل انرژی یا حرارت انجام می‌گیرد.

در مبدل‌های تماس مستقیم، جریان‌ها، دو مایع غیرقابل اختلاط یا یک گاز و یک مایع هستند. این مبدل‌ها معمولاً از راندمان حرارتی بالایی برخوردارند.

نمونه ای از این مبدل‌ها، برج‌های خنک کن، کولرهای آبی و گرم کن‌های Open Feed Water Heater موجود در نیروگاه‌های بخار می‌باشند.

 

استانداردهای مرتبط

TEMA که توسط انجمن تولیدکنندگان مبدل‌های لوله‌ای (آمریکا) تدوین شده‌است. برای طراحی و ساخت مبدل‌های پوسته لوله‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

API ۶۶۰که توسط انجمن نفت آمریکاتدوین شده‌است و برای طراحای و ساخت مبدل‌های پوسته‌های لوله‌ای استفاده می‌گردند.

API ۶۶۱که توسط انجمن نفت آمریکا تدوین شده‌است و برای طراحی و ساخت مبدل‌های هوا خنک استفاده می‌گردند.

ASME Sec VIII که برای طراحی مکان یکی مبدل‌های حرارتی فشار بالا استفاده می‌گردد.

 

اصول طراحی مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای

مبدل حرارتی صفحه‌ای اساساً با توجه به سادگی نت و با توجه به نیازهای صنایع غذائی در دهه ۱۹۳۰ ابداع شدند و طراحی بهینه آن در دهه ۱۹۶۰ با تکامل مؤثرتر هندسه صفحات، مونتاژ اجزا و مواد بهینه تر برای ساخت واشرهای مورد استفاده در این نوع مبدل‌ها کارآمدتر از گذشته مورد بازبینی قرار گرفت و موارد استفاده از آن‌ها به تمامی صنایع راه پیدا کرد و توانسته‌است از رقیب خود (مبدل‌های لوله‌ای) پیشی بگیرد. به دلیل تنوع بسیار زیاد محدوده‌های طراحی این نوع مبدل‌ها که در نوع صفحات و آرایش آن‌ها قابل بررسی است عملاً شرکت‌های سازنده آن‌ها اطلاعات محرمانه طراحی را اعلام نمی‌کنند.

مبدل‌های صفحه‌ای واشردار تشکیل شده‌است از تعدادی صفحات نازک با سطح چین دار یا موج دار که جریان سیال گرم یا سرد را از هم جدا می‌کنند. صفحات دارای قطعاتی در گوشه‌ها هستند و به نحوی چیدمان شده‌اند که دو سیال عامل به صورت یک در میان میان صفحات جریان دارند. طراحی و واشربندی بهینه این امکان را ایجاد می‌کند که مجموعه از صفحات در کنار یکدیگر تشکیل یک مبدل صفحه‌ای مناسب را بدهند. مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای معمولاً «در جریان سیالتی با فشار پائین‌تر از ۲۵bar و دمای کمتر از ۲۵۰ درجه محدود می‌شوند. از آنجا که کانال‌های جریان کاملاً کوچک هستند جریان قوی گردابه‌ای و توربولانس موجب بزرگ بودن ضرایب انتقال حرارت و افت فشارها می‌گردد به‌علاوه بزرگ بودن تنش برشیموضعی باعث کاهش تشکیل رسوب می‌شود. واشرها از نشتی سیال به بیرون مبدل جلوگیری می‌کنند و سیال‌ها را در صفحات به شکل مورد نظر هدایت می‌نمایند. شکل جریان عموماً» به نحوی انتخاب می‌شوند که جریان سیال‌ها خلاف جهت یکدیگر باشند.

انواع مبدل‌های صفحه‌ای

صفحه‌ای حلزونی

مبدل حرارتی حلزونی سیال گرم ۱ و سیال سرد ۲

با پیچاندن دو صفحه بلند موازی به شکل یک حلزونی و با استفاده از مندرل و جوش دادن لبه‌های صفحات مجاور به صورتی که یک کانال را تشکیل دهند، شکل داده می‌شود. در هر یک از دو مسیر حلزونی یک جریان ثانویه ایجاد می‌شود که انتقال حرارت را افزایش و تشکیل رسوب را کاهش می‌دهد این نوع مبدل‌های حرارتی بسیار فشرده هستند و طبعاً گران‌قیمت می‌باشند. سطح انتقال حرارت برای این مبدل‌ها در محدوده ۰٫۵ تا m۲۵۰۰و فشار کارکرد تا ۱۵ بار و دمای ۵۰۰ سانتیگراد محدوده می‌شود. این نوع مبدل بیشتر در کاربرد سیال لجن آلود، مایعات لزج و مایعاتی با ذرات جامد معلق شامل ذرات بزرگ و جریان دو فازی مایع – جامد استفاده می‌شود.

 

لاملا

مبدل حرارتی نوه لاملا (ریمن) شامل مجموعه کانال‌های ساخته شده از صفحات فلزی نازک است که به‌طور موازی جوشکاری شده‌است. به‌دلیل آشفتگی زیاد جریان توزیع یکنواخت جریان و سطوح صاف به سادگی رسوب نمی‌گیرند. این طرح از مبدل می‌تواند تحمل فشار تا ۳۵ بار و دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد برای واشرهای تفلون و ۵۰۰ درجه سانتیگراد برای واشرهای آزبست است.

 

صفحه‌ای واشردار

خصوصیات مکانیکی صفحه‌ای واشردار

یک مبدل حرارتی صفحه‌ای تشکیل شده‌است از صفحات ثابت، صفحات فشار دهنده و تجهیزات پنوماتیکی یا مکانیکی متعلقه و connection portsها. سطح انتقال حرارت از یک سری صفحات با مجاری ورودی و خروجی تشکیل می‌شود.

 

مجموعه صفحات و فریم اصلی

هنگامی که تعدادی از صفحات این نوع مبدل‌ها بهم فشرده می‌شوند و تشکیل مبدل صفحه‌ای را می‌دهند سوراخ‌های واقع در گوشه‌های این صفحات تشکیل تونل‌ها یا مجاری پیوسته‌ای را می‌دهند که سیال را از مبدأ ورودی به صفحات هدایت می‌کند که در آنجا با توجه به شکل شیارهای صفحات بین آن‌ها توزیع می‌شود. مجموعه این دسته از صفحات با وسائل مکانیکی یا هیدرولیکی بهم فشرده می‌شوند. جوی‌های جریان سیال که در مابین صفحات و خروجی گوشه‌های آن تشکیل می‌شود به نحوی چیدمان شده‌است که جریان‌های سرد و گرم انتقال حرارت بشکل یک در میان در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند به‌طوری‌که همیشه دارای چیدمان مخالف جهت حرکت جریان می‌باشند. در طی عبور از مبدل حرارتی، سیال گرمتر بخشی از انرژی حرارتی خود را از طریق دیواره صفحه‌ای نازک به سیال سردتر در سمت دیگر منتقل می‌کند و در نهایت سیال‌ها به حفره‌های لوله‌ای شکلی که در انتهای دیگر مجموعه صفحات وجود دارد سرازیر می‌شوند و از مبدل خارج می‌شود. این صفحات می‌توانند تا صد عدد در یک مبدل در کنار هم قرار گیرند و خدمات حرارتی خود را به صنعت ارائه دهند. مجموعه صفحات بین دو صفحه فلزی انتهائی به وسیلهٔ پیچ بهم وصل می‌شوند. صفحات و قطعات منفصل فریم از میله حامل بالائی آویزان هستند و در انتهای مبدل به وسیلهٔ میله راهنما نگهداری می‌شوند. میله حامل و میله راهنما به قطعه ثابت فریم پیچ و مهره می‌شود و بجز مبدل‌های کوچک بقیه به تکیه‌گاه انتهائی متصل می‌شوند هر چند این نمی‌تواند همیشه یک قاعده کلی باشد. مجموعه صفحات مانند دسته لوله‌ها در مبدل‌های پوسته‌ای و لوله‌ای است با این تفاوت مهم که دو سمت جریان گرم و سرد در یک مبدل حرارتی صفحه‌ای معمولاً دارای مشخصه‌های هیدرودینامیکی یکسانی است. صفحه فلزی مبدل جزء اساسی این سیستم حرارتی محسوب می‌شود که اندازه بزرگترین صفحه از ۳/۴ متر ارتفاع و ۱/۱ متر عرض است. نرخ انتقال حرارت برای یک صفحه در محدوده رنج ۰۱/۰تا ۶/۳ متر مربع قرار دارد که برای اجتناب از توزیع غیریکسان سیال درعرض صفحه، حداقل نسبت طول/عرض حدود ۸/۱ انتخاب می‌شود. ضخامت صفحات مبدل در محدوده رنج ۵/۰ تا ۲/۱ میلی‌متر که در فواصل ۵/۲ تا ۵ میلی‌متر از یکدیگر قرار گرفته‌اند تا قطر هیدرولیکی ۴ تا ۱۰ میلی‌متر را برای کانال عبور جریان ایجاد کند.

 

واشر بندی

با واشر بندی و عایقکاری دور لبه صفحه خارجی می‌توان از نشتی جریان از کانال‌های صفحات به محیط بیرون جلوگیری نمود. صفحات می‌توانند از جنس استنلس استیل، تیتانیوم، تیتانیوم-پالادیوم و … ساخته شوند که با توجه به ضریب هدایت گرمائی متفاوتی که دارا می‌باشند در طراحی مورد توجه واقع می‌شوند.

 

ماده ضریب هدایت گرمائی

استنلس استیل(۳۱۶) ۱۶٫۵ تیتانیوم ۲۰ اینکونل ۶۰۰ ۱۶ اینکولوی ۸۲۵ ۱۲ هستلوی C -۲۷۶۶/ ۱۰ مونل ۴۰۰ ۶۶ نیکل ۲۰۰ ۶۶ کاپرونیل ۱۰/۹۰ ۵۲ کاپرونیل ۳۰/۷۰ ۳۵

 

انواع صفحات مبدل

در عمل محدوده نسبتاً متنوع و زیادی از انواع صفحات مبدل وجود دارد اما به بررسی دو نوع نسبتاً جدید از این صفحات می‌پردازیم که کاربرد وسیعتری دارند. این دو نوع بنام‌های شورون(chevron) و واشبرد (washboard) در دسترس هستند. البته با توجه به تغییرات زیاد انتقال حرارت و فشار در هر الگوی صفحات موجدار روش‌های پیشگوئی انتقال حرارت و فشار بر اساس داده‌های تجربی همان الگوی مشخص استوار است. در صفحات نوع واشبرد، صفحات مجاور بصورتی مونتاژ می‌شوند که کانال جریان سیال حرکتی آشفته و گردابی با سیال می‌دهد. این الگوی موجدار زاویه‌ای به نام دارد که از آن به زاویه شورون نام می‌بریم.

که این زاویه در صفحات مجاور هم معکوس می‌شوند بصورتی‌که وقتی صفحات به یکدیگر محکم می‌شوند موج‌های سطحی نقاط تماس زیادی برقرار می‌کنند که به همین دلیل صفحات مبدل می‌تواند از مواد بسیار نازک تا حدود ۶/۰ میلی‌متر طراحی شوند. تغییرات زاویه حدود بین رنج ۶۵ و ۲۵ درجه است که این زاویه تعیین‌کننده مشخصه‌های انتقال حرارت و افت فشار صفحه مبدل است.

 

مزایای مبدل‌های صفحه‌ای

تنوع در طراحی صفحات و چیدمان شیارها و سایز و زوایا

سطح انتقال حرارت با توجه به امکان در تغییر تعداد صفحات و شکل بندی آن به راحتی قابل وصول است.

انتقال حرارت بهینه که به‌دلیل درهم بودن جریان و کوچکی قطر هیدرولیکی برای هر دو سیال عامل دارای ضریب انتقال حرارت بزرگ هستند.

با توجه به فشردگی صفحات سطح انتقال حرات به حجم ارزشمند است.

اتلاف حرارت بسیار ناچیز دارد و نیاز به عایقکاری ندارد

در حالت خراب واشر لاستیکی دو سیال تحت هیچ شرایطی مخلوط نمی‌شوند.

مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای به‌دلیل توربولانس جریان درصد بسیار کمی رسوب‌گذاری دارد.

مبدل‌های صفحه‌ای به صورت ویژه‌ای فشرده هستند و در نرخ انتقال حرارت حرارت مشابه فضای محدودتری در مقایسه با مبدل‌های لوله دارد ضمن اینکه حجم کم و وزن کمتر و به طبع آن هزینه‌های کمتر در ساخت و بهره‌برداری و نگهداری را به همراه دارد. البته این نوع مبدل مانند همه تجهیزات صنعتی دارای محدودیت‌هایی هستند.

 

محدودیتها

حداکثر فشار کارکرد ۲۵ بار و در موارد کاملاً خاص حداکثر ۳۰ بار

حداکثر دما و با واشرهای مخصوص حداکثر

حداکثر دبی جریان

سطح انتقال حرارت

ضریب انتقال حرارت

واشرهای لاستیکی محدودیت در حداکثر دمای قابل دستیابی و فشار کارکرد و نوع سیال را برای طراحی این نوع مبدل‌ها ایجاد می‌کند. ضمناً هندسه پیچیده کانال‌های جریان باعث افزایش ضریب اصطکاک در مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای می‌شوند.

علت اصلی عدم پیشرفت استفاده از این نوع مبدل‌های در صنایع محدودیت ساخت صفحات بزرگ به جهت محدودیت در پرسکاری و ساخت صفحات است؛ که عملاً مبدل‌های حرارتی با اندازه‌های بیشتر از قابل ساخت نیستند یعنی در واقع بصرفه هم نیستند. دبی‌های بزرگ جریان باعث افت فشارهای اضافی خواهد شد که از این منظر باعث محدودیت در ظرفیت گرمائی می‌شود که در مرتبه بالاتر طراحی واشرها به ترتیبی نیست که در فشار و دماهای بالاتر بتوان از این نوع مبدل‌ها سود جست.

مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای را نمی‌توان برای کولینگ هوا استفاده کرد و حتی برای تبادل حرارت در کوپل‌های هوا-هوا یا گاز-گاز نیز مناسب نیستند ضمناً سیالاتی با لزجت بالا به ویژه وقتی خنک کاری مورد نظر باشد با توجه به اثرات توزیع جریان در این نوع مبدل‌ها ناکارآمد جلوه می‌کنند. ضمناً سرعت‌های کم جریان سیال کمتر از، ضرایب کوچک انتقال حرارت و به تبع آن بازدهی غیر بهینه را در مبدل‌های صفحه‌ای ایجاد می‌کند که به همین علت در سرعت‌های کمتر از نمی‌توان از این نوع مبدل‌ها سود جست.

مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای برای انجام کندانس خیلی مناسب نیستند که این مورد بخصوص در مورد بخارها در خلأ نسبی صدق می‌کند زیرا فاصله‌های باریک صفحات و توربولانس ایجاد شده باعث به وجود آمدن افت فشارهای قابل ملاحظه‌ای در سمت بخار می‌شود. هرچند با توجه به پیشرفتهای حاصل شده در حال حاضر مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای با طراحی‌های ویژه را می‌توان در سیستم‌های تبخیر و کندانس نیز استفاده کرد. مسیرها و چیدمان جریان

واژه مسیر یا گذرگاه (passage) در مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای به دسته‌ای از کانال‌ها گفته می‌شود که در آن‌ها جهت جریان یکسان باشد. شکل ذیل چیدمان تک مسیری را که به نام چیدمان "U"و "Z" اطلاق می‌شود را مشاهده می‌کنید که هر چهار دهنه ورودی و خروجی در صفحه سر همگرا هستند (fixed-head plate) که این خاصیت امکان دمونتاژ مبدل را برای تعمیر و نگهداری بدون ایجاد مشکل در سیستم لوله‌کشی خارجی آن را فراهم می‌کند ضمناً در این نوع چیدمان توزیع جریان توربولانس تر از چیدمان نوعZ است.

چیدمان چند مسیره شامل مسیرهای متصل شده بشکل سری هستند که در شکل زیر چیدمان شکل بندی با دو مسیر و سه یا چهار کانال نمایش می‌دهند که باختصار آن را یا می‌نامند. این سیستم بجز صفحه مرکزی که در آن جریان هم جهت روان است دارای جریان مخالف جهت است.

شکل زیر سیستم جریان دو مسیر –یک مسیر (شکل بندی نوع ۱/۲) را نشان می‌دهد که در آن یک سیال در مسیر خط چین و سیال دیگر در دو مسیر خط توپر جریان دارد. در این نوع چیدمان نیمی از مبدل دارای جریان مخالف و نصف دیگر دارای جریان هم جهت است که از آن به عنوان سیستم نامتقارن نام برده می‌شود و اگر یکی از سیال‌های مورد استفاده دارای دبی حجمی بزرگتر از دیگری یا افت فشار مجاز کوچکتر از جریان دیگر باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چیدمان‌های چند مسیره همیشه باید ورودی و خروجی مبدل در هر دو سر ثابت و متحرک وجود داشته باشد. معمولاً تعداد مسیرها، تعداد کانال‌ها (مسیر جریان در دو صفحه مجاور) به ازای هر مسیر، برای دو سیال یکسان و به صورت متقارن باشد.

توزیع غیرمتقارن در هر سیستم با کانال‌های متصل بهم منجمله مبدل‌های صفحه‌ای می‌تواند مشکل آفرین باشد که مسئله باید در طراحی این نوع سیستم‌های حرارتی بسیار مورد توجه قرار گیرد.

 

 

سطوح کاربرد و استفاده مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای

مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای با داشتن مشخصات خاص به‌طور گسترده‌ای در صنایع غذائی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به دلیل همین خاصیت یعنی تعمیر و نگهداری آسان و تمیز کاری بسیار راحتر دامنه نفوذ خود را حتی تا صنعت خودروسازی نیز گسترش داده‌است. کاربردهای عمومی مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای اصولاً در شرایط فازی مایع – مایع و جریان‌های توربولانس است. از موارد بسیار مهم استفاده از این نوع سیستم‌های حرارتی می‌توان به سیستم‌های خنک کن مرکزی که از آب دریا به عنوان چاه گرمائی استفاده می‌کند، اشاره کرد و همچنین وقتی بحث موادخورنده مطرح است برگ برنده مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای در استفاده بدون محدودیت از مواد با تحمل خوردگی بالا در ساخت صفحات مبدل است که می‌توان به عنوان نمونه از تیتانیوم در آن نام برد.

 

خوردگی

وقتیکه از مواد با خورندگی بالا استفاده می‌کنیم مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای بهتر گزینه است حتی اگر این مبدل را با صفحات گران‌قیمت بسازیم در مقایسه با مبدل‌های دیگر بصرفه ترند ضمناً با توجه به نازکی صفحات این نوع مبدل‌ها عملاً نیازی به گرفتن اضافه ضخامت در زمان طراحی نسبت به انواع دیگر بسیار ناچیز است البته با توجه به وجود جریان آشفته در صفحات این نوع مبدل‌ها وقتی که مواد شیمیائی با خورندگی بالا در این صفحات جریان دارد باید از مواد با کیفیت تر برای ساخت صفحات استفاده کنیم که البته با لحاظ تمام این شرایط ارجحیت استفاده از این نوع مبدل‌ها اثبات شده‌است.

انتخاب مواد برای ساخت صفحات مبدل با توجه به تجربه‌های سازندگان در جدول صفحه قبل خلاصه که در سفارش این نوع مبدل‌ها می‌تواند به کارشناسان تعمیر و نگهداری یا طراحان کمک شایانی نماید. صنعت مبدل گرمایی با توجه به حضور صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است و به دلیل اهمیت خوردگی در این صنایع، باید موضوع خوردگی در دانشگاه‌ها بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

افزایش غلظت مواد خورنده در یک لایه رسوبی سطحی که با اثر دمایی دیواره فلزی که زیر رسوب قرار دارد خوردگی موضعی را افزایش می‌دهد که می‌تواند باعث تخریب قابل ملاحظه گردد که در مبدل‌های صفحه‌ای این مشکل کمتر دیده می‌شود چون تمایل به رسوب‌گذاری با توجه به جریان همیشه آشفته گذرهای جریان در این نوع صفحات کمتر از مبدل‌های نوع دیگر است. مشکل تشکیل رسوب مبحث مهمی را در طراحی مبدل‌های حرارتی به خود اختصاص می‌دهد اما بیشتر این اطلاعات به صورت تجربی در اختیار سازندگان قرار دارد اما با توجه به دلائل زیر عدم تمایل به تشکیل رسوب در مبدل‌های حرارتی بسیار کمتر از مبدل‌های نوع لوله‌ای است.

جریان توربولانس باعث عدم ماند مواد معلق می‌شود. نمودار تغییرات سرعت در مقطع صفحه با توجه به عدم وجود ناحیه سرعت پائین یکنواخت است. با توجه به سطح صاف صفحات مبدل امکان صیقلی کردن آن‌ها وجود دارد. دپوی مواد خورده شده با توجه به نرخ بسیار پائین رسوب‌گذاری عملاً ناچیز به‌شمار می‌آید. با توجه به سادگی تمیز کاری مبدل‌های صفحه‌ای عملاً زمان مورد نیاز برای تشکیل رسوب ارضاء نمی‌شود.

 

محاسبات انتقال حرارت و افت فشار

با توجه به اشکال مختلف طراحی مبدل‌های حرارتی طراحی این نوع مبدل‌ها بسیار تخصصی است. طراحی این نوع مبدل‌ها بر خلاف مبدل‌های پوسته‌ای به‌طور کاملاً انحصاری در اختیار سازندگان آن است. هرچند سعی فراوانی برای بهینه‌سازی دقت روابط انتقال حرارت و افت فشار در مبدل‌های حرارتی صفحه‌ای شده‌است اما اکثر این روابط نمی‌توانند به‌طور عمومی بکار روند ودارای قابلیت پیش‌بینی زیادی باشند. متأسفانه روش‌های طراحی که ارائه شده‌است .

 

آشنایی با انواع مبدل حرارتی در صنعت

رایج ترین انواع مبدل های حرارتی، مبدل حرارتی پوسته لوله و مبدل حرارتی صفحه ای هستند . اگر چه انواع دیگری از مبدل ها نیز در صنایع کاربرد دارند اما همه آن ها بر مبنای جریان سیال و انتقال حرارت میان آن دو عمل می کنند. بر همین اساس، انواع مبدل حرارتی به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

مبدل حرارتی پوسته لوله (Shell and Tube Heat Exchanger) یا در اصطلاح، STHE، نوعی از مبدل حرارتی است که یک سیال از درون دسته ای از لوله ها عبور کرده و سیال دیگر در محفظه مبدل و به صورت عمود بر سیال اول، حرکت می کند. در این مبدل، لوله ها توسط یک پوسته پوشانده شده اند.

مبدل حرارتی صفحه ای (Plate Heat Exchanger) یا در اصطلاح، PHE، نوعی مبدل حرارتی است که انتقال حرارت از طریق صفحات وسیع، میان دو سیال انجام می شود.

مبدل حرارتی جریان باز (Open-Flow Heat Exchanger)، نوعی از مبدل است که جریان یکی از سیال ها به داخل تجهیزات، محدود نمی شود؛ اساس کار این مبدل ها مانند نحوه عملکرد رادیاتور خودرو است؛ مبدل جریان باز از لوله های خنک کننده هوا تشکیل شده اند که گرما را با محیط مبادله می کنند. از این دستگاه در سیستم های تهویه مطبوع، سیستم سرمایش و گرمایش خانه ها استفاده می شود. برخی از آبگرمکن های خانگی نیز بر همین اساس طراحی شده اند.

مبدل حرارتی تماسی (Contact Heat Exchanger)، نوعی از مبدل های حرارتی است که در آن، دو سیال به طور مستقیم با یکدیگر در تماس هستند. در این مبدل ها انتقال حرارت و انتقال جرم به طور همزمان اتفاق می افتد. علاوه بر این، مبدل حرارتی تماسی، نظیر آنچه در برج های خنک کننده رخ می دهد موجب می شود دو سیال به واسطه اختلاف نیروی وزن از یکدیگر متمایز باشند و همین عامل می تواند زمینه را برای ورود جزء سوم به مبدل (به طور مثال، یک ماده جامد) فراهم سازد.

انواع مبدل حرارتی – پوسته لوله

تقسیم بندی مبدل حرارتی بر اساس فاز انتقال حرارت علاوه بر شیوه فوق الذکر، می توان این تجهیزات را بر اساس نوع سیالات عبوری از درون آن ها طبقه بندی کرد.

به طور مثال، انواع مبدل حرارتی عبارتند از:

انتقال حرارت میان مایع – مایع (بر اساس سیال(

انتقال حرارت میان گاز – مایع (بر اساس سیال(

انتقال حرارت میان گاز – گاز (بر اساس سیال(

مبدل های تبخیر کننده (بر اساس تغییر فاز(

مبدل های تبرید کننده (بر اساس تغییر فاز(

مبدل های جریان باز (بر اساس تغییر فاز(

مبدل حرارتی جریان مستقیم (بر اساس مسیر جریان(

مبدل حرارتی جریان متقاطع (بر اساس مسیر جریان(

مبدل های حرارتی بر مبنای نسبت سطح به حجم انتقال (بر اساس چگالی(

مبدل حرارتی – صفحه ای واشر دار

مبدل های حرارتی به منظور ارتقای جریان انرژی در مراحل حد واسط در فرآیندهای مهندسی و یا با هدف آزاد کردن گرما به محیط استفاده می شوند. مبدل های پوسته لوله و مبدل حرارتی صفحه ای نمونه های از این موارد هستند. این نوع مبدل ها تجهیزات اصلی گرم کردن سیال و سپس خنک سازی آن به شمار می روند. به طور مثال در صنایع غذایی برای از بین بردن میکروارگانیسم های پاتوژن در مواد غذایی، فرآیند حرارت دهی و خنک سازی، قبل از بسته بندی محصول انجام می شود. استریلیزه کردن محصولات غذایی، نمونه ای از این فرآیندها است.

 

انتخاب مواد برای ساخت مبدل‌های حرارتی

طیف گسترده‌ای از مواد در ساخت مبدل‌های حرارتی استفاده می‌گردد. این مواد ممکن است فلزی یا غیر فلزی (مانند گرافیت، شیشه، سرامیک و پلاستیک) باشند. به طور ساده، فاکتورهای زیر را می‏‌توان در مورد انتخاب مواد برای مبدل‌های حرارتی و لوله‌ها مطرح کرد:

- سازگاری ماده با سیال‏‌های فرایند و سایر مواد تشکیل دهنده مبدل (مانند خوردگی و واکنش با موادی مانند هیدروژن)

- سهولت تولید و ساخت با استفاده از روشهای استاندارد تولید مانند ماشین‌کاری، ریخته‏‌گری، نورد و... و روش‌های جوشکاری

- تحمل شرایط عملیاتی مانند دما و فشار (مواردی مانند استحکام، استحکام خستگی، شکست ترد، سختی، خزش، مقاومت در برابر دما، و ...)

- مسایل مربوط به قیمت و ایمنی از جمله قیمت ساخت، ایمنی و خسارات ناشی از شکست، هزینه‌های نگهداری و سرویس

- در دسترس بودن ماده از لحاظ منابع،

- و مسایل مربوط به اندازه تاسیسات، و مدت زمان کارایی و نگهداری و سرویس

- و ...

مواد به طور معمول بر اساس تجربیات پیشین، تست‌های خوردگی، نوشته‌ها و هندبوک‌ها و پیشنهاد تولید کنندگان مواد انتخاب می‌گردند. میزان موفقیت در انتخاب مواد و پروسه ساخت، در رفتار تاسیسات در عمل، منعکس می‌گردد. برای دستیابی به ایمنی و اطمینان کافی، و کارکرد دایمی و مزایای اقتصادی، بهتر است انتخاب مواد را به صورت مرحله به مرحله انجام داده و از مرحله طراحی شروع کنیم؛ و سپس به ترتیب به سراغ ساخت و تولید، نصب و نگه‌داری برویم. در عمل یک بار، تاسیسات برای یک بازده معین باید چک گردد.

 

مواد متداول در طراحی مبدل‌های حرارتی:

۱-چدن ۲- فولاد کربن دار ۳- آلیاژهای فولاد

۴- فولاد ضد زنگ ۵- آلومینیم و آلیاژهای آن ۶- مس و آلیاژهای آن

۷- نیکل ۸- تیتانیوم ۹- زیرکونیم

۱۰- تانتالیوم ۱۱-گرافیت ۱۲- شیشه

۱۳- تفلون ۱۴-سرامیک

 

رسوب در مبدل ها

رسوب‌زدائی در مبدل‌های حرارتی یکی از پرهزینه ترین مسائل در تعمیر و نگهداری مبدل‌هاست که باعث اتلاف سرمایه و همچنین زمان می شود. بطور مثال هزینه‌های ناشی از ایجاد رسوب در صنایع کشور آمریکا سالانه به ۵ میلیارد دلار می رسد که هزینه هنگفتی را بر صنایع تحمیل می‌کند. ایجاد رسوب بر روی سطوح انتقال حرارت باعث کاهش نرخ انتقال حرارت و همچنین افزایش افت فشار می‌گردد و لذا رسوب زدائی امری اجتناب ناپذیر است که باعث اتلاف زمان تولید و ایجاد هزینه فراوانی می گردد.

 

محاسبات انواع مبدل‌ها

اصول کلی محاسبه برای مبدل‌ها همان اصول بیان شده در قبل است یعنی یافتن اختلاف دمای لگاریتمی و ضریب کلی انتقال حرارت با استفاده از ابعاد و شرایط کاری مبدل و سیال‌های مورد استفاده و در نهایت انتخاب نوع و آرایش مبدل‌ها. در مورد انواع مبدل‌ها روابط خوبی برای محاسبات موجود است که می‌توان با مراجعه به کتاب‌ها و اطلاعات کارخانه سازنده به آنهادسترسی پیدا کرد.

از انواع دیگر مبدل‌ها می‌توان به مبدل‌های هوا هوا، مبدل‌های بلوکی، مبدلهای پره‌ای اشاره کرد.

 

منابع

مقدمه‌ای بر مبادله کن‌های گرما (مبدلهای حرارتی)، دکتر سپهر صنایع، انتشارات دانشگاه علم و صنعت، چاپ 1392

پایگاه اطلاع‌رسانی صنعت. . «خوردگی مبدهای حرارتی در صنایع نفت گاز و پتروشیمی»

Perry, Robert H. and Green, Don W. (۱۹۸۴). Perrys Chemical Engineers Handbook, 6th Edition, McGraw-Hill

Heat exchangers: selection ,rating and thermal design

 

 


مبلغ واقعی 59,000 تومان    20% تخفیف    مبلغ قابل پرداخت 47,200 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۹ آذر ۱۴۰۰               تعداد بازدید : 1114

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  سوم اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته سوم اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

کیس اختلال دوقطبی - مصاحبه با بیمار دو قطبی  - نمونه مصاحبه با بیمار دوقطبی

کیس اختلال دوقطبی - مصاحبه با بیمار دو قطبی - نمونه مصاحبه با بیمار دوقطبی

تعداد صفحات: 11 نوع فایل: WORD   + فایل هدیه: نمونه مصاحبه تشخیصی افسردگی و اعتیاد (8صفحه)   فهرست مطالب: شرح حال (مشخصات، علت ارجاع، شکایت عمده، مشکلات موجود و ...) معاینه وضعیت روانی تشخیص مصاحبه   بخشی از متن فایل: م: خوابت چطوره؟ ب: زیاد خوب نیست، اگار ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تئوری رفتار مصرف کننده در اقتصاد در 112 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تئوری رفتار مصرف کننده در اقتصاد در 112 اسلاید

اقتصاد یا ترازمان به یک نظام اقتصادی در یک یا چند منطقه جغرافیایی یا سیاسی خاص اطلاق می‌شود و در برگیرنده تولید، توزیع یا تجارت و مصرف کالاها و خدمات در آن منطقه یا کشور می‌باشد. یک اقتصاد مجموع کل ارزش معاملات میان فعالان اقتصادی نظیر افراد، گروه‌ها، سازمان‌ها و حتی ... ...

قالب آماده رنگی پلاک خودرو word

قالب آماده رنگی پلاک خودرو word

قالب آماده رنگی پلاک خودرو word مناسب برای چاپ روی برگه A3 ... ...

بروکر پاکت آپشن

بروکر پاکت آپشن

با POCKET OPTION یک معامله‌گر حرفه‌ای شوید یک پلتفرم معاملاتی قابل اعتماد برای همه هر معامله‌گری می‌خواهد تا در بهترین شرایط سود ببرد و نمی‌خواهد نگران امنیت وجوه شخصی خود باشد. اولین کار واضحی که یک معامله‌گر مبتدی انجام می‌دهد بررسی سایت‌های مختلف معامله آنلاین ... ...

دریافت فایل : بروکر پاکت آپشن
شناخت اختلالات شخصیتی قبل و بعد از ازدواج

شناخت اختلالات شخصیتی قبل و بعد از ازدواج

ازدواج یکی از چالش برانگیزترین انتخاب ها در سراسر زندگی یک فرد به شمار ازدواج می رود و کمتر انتخابی این چنین استرس زا است .در عین حال نتایج ازدواج در همه عمر با انسان همراه است.به همین دلیل است که افراد در ازدواج بیش از همه انتخاب های دیگر خود دقت می کنند.این دقت در جامعه ... ...

پاورپوینت پودمان چهارم کار و فناوری پایه نهم بازی های رایانه ای

پاورپوینت پودمان چهارم کار و فناوری پایه نهم بازی های رایانه ای

                  نوع فایل: power point فرمت فایل: ppt and pptx قابل ویرایش 59 اسلاید   قسمتی از متن پاورپوینت:   بخش دوم پودمان بازی های رایانه ای برخی از شایستگی هایی که در این پودمان به دست می آورید: کار گروهی,مسئولیت پذیری مدیریت منابع,فناوری اطلاعات و ... ...

تفاوت شرکت‌های چندتابعیتی و چندملیتی

در جهان کسب و کار متصل و جهانی‌شده امروز، شرکت‌ها اغلب فعالیت‌های خود را خارج از مرزهای کشور مبدأ گسترش می‌دهند. دو رویکرد رایج برای گسترش بین‌المللی شدن یک شرکت، تبدیل شدن به شرکت چندملیتی یا به دست آوردن وضعیت چندملیتی است. این دو عبارت، با اغلب به هم معنا بودن، ...

راهنمای جامع تجهیزات پزشکی در منزل: گامی بلند در مسیر مراقبت‌های بهداشتی در خانه!

راهنمای جامع تجهیزات پزشکی در منزل: گامی بلند در مسیر مراقبت‌های بهداشتی در خانه!

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز تجهیزات پزشکی در منزل قدم بگذارید، انواع مختلف این تجهیزات را بشناسید، با کاربرد و نحوه استفاده از آنها آشنا شوید و با آسودگی خاطر از سلامت خود و عزیزانتان در خانه مراقبت کنید!   تجهیزات پزشکی در منزل، وسایلی هستند که برای کمک به ... ...

راهنمای جامع تعمیر دوچرخه

راهنمای جامع تعمیر دوچرخه

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز تعمیر دوچرخه قدم بگذارید، با اصول و مراحل مختلف تعمیرات آشنا شوید و با به کارگیری دانش و مهارت خود، به تعمیر دوچرخه‌تان بپردازید و در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید!   دوچرخه، وسیله‌ای محبوب برای حمل و نقل و ورزش است که با کمی دانش ... ...

راهنمای جامع تیروئید

راهنمای جامع تیروئید

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز تیروئید قدم بگذارید، با عملکرد این غده حیاتی در بدن آشنا شوید، علل و علائم بیماری‌های تیروئید را بشناسید و با روش‌های مختلف تشخیص و درمان آنها، به سلامتی خود دست پیدا کنید!   تیروئید، غده‌ای کوچک و پروانه‌ای شکل است که در قسمت ... ...

راهنمای جامع سازدهنی: گامی بلند در مسیر نواختن موسیقی دلنشین!

راهنمای جامع سازدهنی: گامی بلند در مسیر نواختن موسیقی دلنشین!

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز سازدهنی قدم بگذارید، انواع مختلف آن را بشناسید، با اجزاء و نحوه نواختن آن آشنا شوید و با نواختن آهنگ‌های دلنشین، از موسیقی لذت ببرید!   سازدهنی، یکی از سازهای بادی محبوب است که با وزیدن هوا و لرزش زبانه‌های فلزی در داخل آن، صدا ... ...

راهنمای جامع پرواز با پاراگلایدر

راهنمای جامع پرواز با پاراگلایدر

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت انگیز پرواز با پاراگلایدر قدم بگذارید، با اصول و مراحل یادگیری این ورزش مهیج آشنا شوید و طعم شیرین رهایی در آسمان را بچشید!   پاراگلایدر، نوعی ورزش هوایی است که در آن فرد با استفاده از بال‌های مخصوصی که به او متصل است، در آسمان پرواز ... ...

راهنمای جامع درمان سردرد

راهنمای جامع درمان سردرد

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز درمان سردرد قدم بگذارید، انواع مختلف سردرد را بشناسید، با علل و علائم آنها آشنا شوید و با روش‌های مختلف تشخیص و درمان آنها، به رهایی از درد و بازگشت به آرامش خود بپردازید!   سردرد، یکی از شایع‌ترین مشکلات سلامتی در جهان است که ... ...

کتاب بابا لنگ دراز نویسنده جین وبستر Daddy-Long-Legs

کتاب بابا لنگ دراز نویسنده جین وبستر Daddy-Long-Legs

کتاب بابا لنگ دراز نویسنده جین وبستر Daddy-Long-Legs «به‌شدت به آزادی اختیار و قدرت خودم برای موفقیت باور دارم و این باوری است که می‌تواند کوه‌ها را نیز به حرکت درآورد.» «مراقب باش که چشمانت را گرفتار جزئیات نکنی. به‌اندازه‌ای عقب بایست که بتوانی دیدی از کلیت داشته ... ...

راهنمای جامع تعمیر انواع پژو

راهنمای جامع تعمیر انواع پژو

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز تعمیر انواع پژو قدم بگذارید، با تمام اجزا و قطعات این خودرو محبوب آشنا شوید و با تسلط بر دانش و مهارت‌های لازم، به تعمیر پژو خود به طور اصولی و تخصصی بپردازید!   پژو، یکی از محبوب‌ترین خودروهای موجود در ایران است که به دلیل کیفیت ... ...

راهنمای جامع درمان سینوزیت

راهنمای جامع درمان سینوزیت

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز سینوزیت قدم بگذارید، انواع مختلف آن را بشناسید، با علل و علائم آن آشنا شوید و با روش های مختلف تشخیص و درمان آن ها، به رهایی از درد و گرفتگی بینی و بازیابی سلامتی خود بپردازید!   سینوزیت، نوعی التهاب سینوس ها است که حفره های پر ... ...

نقشه دور موتور پژو: گامی بلند در مسیر عیب‌یابی و ارتقای عملکرد موتور!

نقشه دور موتور پژو: گامی بلند در مسیر عیب‌یابی و ارتقای عملکرد موتور!

نقشه دور موتور پژو، نموداری است که به شما نشان می‌دهد موتور در دورهای مختلف چگونه عمل می‌کند. این اطلاعات برای عیب‌یابی و ارتقای عملکرد موتور بسیار مفید است.   با استفاده از نقشه دور موتور پژو می‌توانید: مشکلات موتور را شناسایی کنید: اگر موتور شما به درستی کار ... ...

راهنمای جامع درمان دل پیچه نوزاد

راهنمای جامع درمان دل پیچه نوزاد

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز مراقبت از نوزاد قدم بگذارید، علل و علائم دل پیچه نوزاد را بشناسید و با روش‌های مختلف پیشگیری و درمان آن، به آرامش و سلامتی فرزند دلبندتان دست پیدا کنید!   دل پیچه نوزاد، یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی در نوزادان است که می‌تواند ... ...

راهنمای جامع درمان خارش پوست

راهنمای جامع درمان خارش پوست

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز درمان خارش پوست قدم بگذارید، علل مختلف خارش، علائم و نشانه‌های آن را بشناسید و با روش‌های مختلف درمان و پیشگیری از آن، به آرامش و سلامتی پوست خود دست پیدا کنید!   خارش پوست، یک احساس ناخوشایند و آزاردهنده است که می‌تواند ناشی از ... ...

راهنمای جامع تخلیه چاه

راهنمای جامع تخلیه چاه

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز تخلیه چاه قدم بگذارید، با انواع روش‌های تخلیه چاه، علل گرفتگی چاه و راه‌های پیشگیری از آن آشنا شوید و با خیالی آسوده از سلامت و بهداشت محیط خود محافظت کنید!   تخلیه چاه، عملیاتی است که برای پاکسازی و لایروبی چاه‌های فاضلاب و ... ...

راهنمای جامع رفع گودی و سیاهی دور چشم

راهنمای جامع رفع گودی و سیاهی دور چشم

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز رفع گودی و سیاهی دور چشم قدم بگذارید، علل و عوامل ایجاد این مشکل را بشناسید و با روش‌های مختلف درمانی و مراقبتی، به چشمانی درخشان و شاداب دست پیدا کنید!   گودی و سیاهی دور چشم، یکی از مشکلات شایع پوستی است که می‌تواند زیبایی و ... ...

راهنمای جامع درمان لرزش دست

راهنمای جامع درمان لرزش دست

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت انگیز درمان لرزش دست قدم بگذارید، انواع مختلف آن را بشناسید، با علل و علائم آن آشنا شوید و با روش های مختلف تشخیص و درمان آن ها، به رهایی از لرزش و بازیابی آرامش خود بپردازید!   لرزش دست، که به عنوان ترمور (Tremor) نیز شناخته می‌شود، ... ...

راهنمای جامع آشپزی به سبک تهرانی

راهنمای جامع آشپزی به سبک تهرانی

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز آشپزی به سبک تهرانی قدم بگذارید، با انواع غذاها و خوراکی‌های اصیل این شهر آشنا شوید و با پخت و پز این غذاهای لذیذ، به ذائقه خود و عزیزانتان طعم اصیل پایتخت را هدیه دهید!   آشپزی تهرانی، یکی از غنی‌ترین و متنوع‌ترین سبک‌های آشپزی ... ...

راهنمای جامع عیب یابی خودرو: گامی بلند در مسیر تعمیر و نگهداری بهینه خودرو!

راهنمای جامع عیب یابی خودرو: گامی بلند در مسیر تعمیر و نگهداری بهینه خودرو!

با این راهنمای جامع، به دنیای شگفت‌انگیز عیب یابی خودرو قدم بگذارید، علل رایج خرابی خودرو را بشناسید، با روش‌های مختلف تشخیص و رفع عیب آشنا شوید و با تعمیر و نگهداری صحیح، از خودروی خود به بهترین نحو مراقبت کنید!   خودرو، یکی از وسایل نقلیه پرکاربرد در زندگی روزمره است ... ...

استان فارس - کافی نت سها - 07144532022

کلیه حقوق این سایت برای مدیر و نویسنده سایت محفوظ است. دوستانی که مایل هستند می توانند از طریق بازاریابی با ما همکاری نمایند.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما