فایل ورود (WORD) قابل ویرایش با فرمت Docx. "مهندسی نرم افزار کامپیوتر" نویسنده دکتر سعید پارسا ، در ادامه مطلب آماده دانلود می باشد.
تعداد صفحات فایل ورد 55 صفحه + فایل اصلی PDF با 67 صفحه
بخشی از متن :
فرايندمهندسي نرم افزارشامل:
شناخت:
درمرحله شناخت نيازهاي كاربر مشخص ميشود. و در مرحله شناخت وارد یک سازمان میشویم که بخواهیم آن را مکانیزه بکنیم اولین کاری که انجام میگیرد ابتدا باید آن سازمان را شناسایی کنیم و به طور کلی نیاز های یک سازمان را آنالیز می کنیم. برای اینکه مرحله شناخت را آغاز کنیم از چارت سازمانی و عملیاتی استفاده می کنیم. ابتدا چارت سازمانی، عملیات ممکن را مشخص می کنیم.
مثال:
عملیات حذف و اخذ در دانشگاه را در نظر میگیریم و ابتدا عملیات را بررسی می کنیم. بطور کلی در مرحله شناخت نمی توان تنها به گفته های مشتری قناعت کرد و برای این منظور مقوله ای تحت عنوان آنالیز وظایف مطرح می شود. از آنجایی که نمی توان صرفا به گفته های افراد که بصورت دنباله ای از activity مشخص میشود. میتوان با استفاده از این عملیات این نیازمندی ها را مشخص کرد.
شناخت سیستم به دو روش انجام میگیرد:
شناخت متمرکز بر سیستم:
در ابتدا که روش ساخت یافته بود ، سیستمها batch بود یعنی یک سیستم وجود داشت و چندین ترمینال به آن وصل بود و افراد از طریق ترمینالها به آن وصل بودند و از این طریق ارتباط برقرار میکردند. بعد سیستم های pc ایجاد شد. پس در این قسمت با یک روش user centric میتوان این عملیات بازرسی را انجام داده و نیازهای آن را مشخص کرد. در صورتیکه کاربر به هر علتی نتواند پاسخگو باشد شرح وظایف بهترین ابزار برای نیازمندیها است.
گزارش شناخت نیازمندیها:
1- نام سیستم(سیستم صندوق فروشگاه)
2- مشتری سیستم(فروشگاه های زنجیره ای )
3- هدف سیستم که رابطه ای منطقی است بین آنچه که در حال وجود دارد و آنچه که در آتیه به وجود خواهد آمد.
مثال:
برای این حالت مثالی که میتوانیم بزنیم این است که در یک فروشگاه صد ها گونه کالا وجود دارد پس در این میان ممکن است که کنترل موجودی انبار با مشکل مواجه میشود و عمل کنترل موجودی بدرستی انجام نشده و به هدف ممکن نمیرسیم. پس هدف این است که با ایجاد یک سیستم مکانیزه عما ثبت و بطور کلی عملیات فروشگاه بطور اتوماتیک انجام گیرد.
4- شرح مسئله:
اولین بخش در تجزیه و تحلیل ، شناخت نیاز ها میباشد و این شناخت به دوصورت میباشد:
الف: متمرکز بر سیستم system cenrtic
ب: متمرکز بر کاربر user centric
اگر سیستم کامپیوتری موجود باشد دیگر پس از تعیین نیاز، کاری به چارت سازمانی و عملکرد افراد نیست. معمولا با تبدیل ورودی ها یا خروجی ها به فرم دیگر کار آغاز میشود. اما باز هم نیاز ها باید تعیین شود. در اینجا افراد و نیاز های آنها هدف است. اما نیاز های کاربر را به چه ترتیبی میتوان مشخص کرد؟ معمولا برای اینکه بتوانیم سیستم جدید کامپیوتری را ایجاد کنیم که پاسخگوی نیاز کاربرها باشد
1- اهداف کلی سیستم را بدانیم
2- اهداف کاری افرادی را که درسیستم فعال هستند را بدانیم. بنابراین باید سیستم کلی را تا حدی شناخت. باید تعیین کرد که در حال حاضر در ارتباط با انجام کارها افراد دارند و چه انتظاراتی از سیستم جدید خواهیم داشت پس دو نکته مطرح میباشد:
1- سیستم جاری
2- سیستم آتی
سیستم جاری
ممکن است این سیستم دستی باشد و ممکن است که کامپیوتری شده باشد و یا ترکیبی از این دو باشد بنابراین لازم میباشد که سیستم کنونی در مورد شناخت قرار دهیم .سیستم شناسانده میشود تا:
1- تا نیازها برای سیستم آتی تا حدی مشخص میشود.
2- نقص ها و تعمید ها در سیستم کنونی مشخص میشود
3- کارهای زائد و اضافه تعیین گردد.
در سال 1989ادوارد یوردون اعلام کرد که شناخت جزئیات سیستم کنونی فقط اتلاف وقت است. یوردون اعلام کرد که نباید وقت و هزینه زیادی را صرف بررسی و مدل سازی سیستم موجود کرد به خاطر اینکه در این صورت آنالیست اهداف را گم میکند. و اهداف مهم را شناسایی نمیکند و به این ترتیب پروژه ها با شکست مواجه میشود و یوردون تاکید کرد که بهتر است در ابتدای کار تحقیق خود را بروی سیستم جدید قرار دهد. روشهای ساخت یافته مانند ssadm زمان زیادی را برای مدل سازی سیستم جاری انجام میدادند. تا اینکه سیستم جدید را شناسایی می کنند منظور سیستمی که در آتیه با استفاده از کامپیوتر ایجاد کنند البته اعتقاد ما بنیانگذاران uml و صاحبان متدولوژی usdp به این است که سیستم کنونی باید مورد مطالعه قرار بگیرد زیرا اعتقاد آنها :
1- بعضی از عملکرد ها و یا در اصطلاح functionality سیستم میباید در سیستم جدید مکانیزه وجود داشته باشد .
2- برخی از اطلاعات سیستم جاری مسلما به سیستم جدید انتقال داده میشود.
3- در صورتیکه سیستم جاری مکانیزه باشد یا بعضا مکانیزه باشد باید مستندات سیستم جاری به سیستم جدید انتقال داده شود و الگوریتمها استخراج شود. ممکن است که سیستم فعلی نقصهایی داشته باشد که این نقصها باید برطرف شود.
4- مطالعه سیستم کمک میکند تا بطور کلی سازمان را بشناسیم.
5- برخی از عملیات جاری در سیستم آتی نیز باید منعکس شود.
6- معمولا سعی میکنیم تا کار افراد را درک کنیم تا اینکه بتوانیم سیستم مناسب کامپیوتری را برای آنها ایجاد کنیم.
7- میبایست با مطالعه سیستم جاری را بتوانیم میزان کارایی سیستم آتی را مشخص کنیم.
8- به دلایل فوق برخلاف گفته یوردون ما تشخیص میدهیم که باید تا حدی سیستم جاری مورد شناخت قرار گیرد.
ﻧﻴﺎﺯﻫﺎ
اصولا نیاز ها در ارتباط با سیستم جدید مطرح میشود و به سه دسته تقسیم میشود:
نیاز های عملیاتی:
مثال:
در چارت سازمانی واحد آموزش دانشگاه داریم:
ما باید توجه داشته باشیم که عملکردها توسط افراد مختلف به انجام رسیده است و بدین واسطه چارت عملیاتی تا حدی متفاوت از چارت سازمانی است.
نیاز های کیفی :
در واقع در سیستمهای غیر عملیاتی مشخص میشود. کیفیت نیاز های عملیاتی باید به چه صورتی باشد؟ در واقع توصیفی از دیدگاهای عملیاتی میباشد. نیاز های کیفی شامل:
(مثلا هر کارمندی در ساعت معینی کارت میزند، حداکثر زمانی که کارمند منتظر میماند 5 دقیقه است)
نیاز های قابل استفاده بودن:
این دسته از نیاز ها در واقع مشخص میکند که سیستم جدید با وظایف کاربر مطابقت دارد یانه.
برطبق استاندارد های موجود مفهوم مشخص میشود که عبارت است از:
1- ویژگی های کاربر که سیستم را مورد استفاده قرار میدهد.
2- وظایفی که کاربر بر عهده دارد و اهداف مربوطه
3- موقعیت هایی که سیستم ممکن است تحت آنها مورد استفاده قرار بگیرد.
4- معیار هایی که بر اساس آنها قابل قبول بودن سیستم مورد سنجش قرار میگیرد.
روش های استخراج نیاز:
اصولا پنج روش برای تعیین نیاز ها رایج میباشد که عبارتند از:
مطالعه اولیه
مصاحبه
مشاهده
ارجاع به مستندات
تهیه پرسش نامه
مطالعه اولیه
برای این منظور معمولا یک انالیست که سیستم را بصورت دستی میشناسد، اهداف کلی و کاری آن را میداند، به استخدام در می آورد. وظیفه این فرد این است که سازمان را مورد شناسایی قرار دهد و مستنداتی در ارتباط با گزارشاتی که توسط افراد در این کمپانی تهیه میشود، چارت سازمانی ، سیاستهای کاری ، شرح وظایف ، گزارشات و مستندات سیستم جاری تهیه نماید. بدین ترتیب اهداف سازمان مورد نظر مشخص میشود و تا حدی نیاز ها از سیستم آتی تهیه میشود.
مثلا سیستم حسابداری را در نظر بگیرید. معمولا از فردی که در این مورد آگاهی دارد استفاده میکنند و از آنها استفاده میشود. مزایا و مشکلات:
مصاحبه:
واضح است که برای شناسایی یک سیستم باید با افراد به مصاحبه پرداخت. در این بخش راهنمایی هایی در ارتباط با چگونگی انجام مصاحبه ارائه میشود. قبل از مصاحبه میبایست وقت ملاقات مشخص شود و مدت ملاقات باید تعیین شود، مضوع ملاقات باید مشخص شود. مسلما زمان مصاحبه یک اتلاف وقت برای یک مصاحبه شونده میباشد. که باید این نکته را در نظر بگیریم و باید سعی بشود با ارجاع به مدیر و تایید آنها افراد با تجربه را انتخاب نماییم. در پروژه های بزرگ معمولا یک زمانبندی برای مصاحبه ها مشخص میشود و تعیین میشود که چه افرادی باید برای چه مدتی مصاحبه شوند. اهداف برای هر مصاحبه مشخص میشود و در ابتدا سوالات را مینویسند و پاسخ هارا برای هر سوال مشخص میکنند و مطمئن شوید که سوالات با توجه به شرح وظایف افراد را مطالعه کنید و ضمن مصاحبه باید هدف را مشخص کنید و اجازه ندهید که مصاحبه شونده خارج از موضوع صحبت کند و یا اینکه کنترل مصاحبه را در اختیار بگیرد. باید سوالات در ارتباط با چگونگی استفاده از کامپیوتر در ارتباط با انجام وظایف مصاحبه شونده باشد. باید سعی شود که با تهیه مثالهایی از چگونگی تهیه مستندات و پرکردن فرم ها کار افراد مستند نماییم. بعد از مصاحبه باید گزارش مصاحبه را به دقت تهیه نماییم و بایدسعی کنیم که به حافظه نسپاریم بلکه بروی کاغذ مستند کنیم. در مصاحبه ها معمولا اطلاعات در مورد افراد و ظایف کاری افراد گردآوری میشود. نیاز ها در ارتباط با سیستم ارتباطی جدید مطرح میگردد. مستندات و فرم های مورد استفاده حمع آوری میشود. پرسش نامه ها در اختیار مصاحبه شونده در صورت نیاز قرار میگیرد سعی کنید که با افراد مختلف در یک مورد خاص مصاحبه نمایید تا تناقضها مشخص گردد ودر برخی از روش ها افراد را در یک جلسه گرد آوری میکنند و در واقع در یک زمان با چند نفر مصاحبه میشود و حاصل این بحث ها اهداف سیستم آتی را مشخص میکند.
مزایا و مشلات :
و ..................
مبلغ واقعی 139,900 تومان 35% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 90,935 تومان
برچسب های مهم
فارسی ساز Bioshock Remastered ... ...
دانلود بسته آماده چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما آیا همیشه دنبال منبعی مطمئن و با طراحی حرفهای برای محتوای فرهنگی بودهاید؟آیا دغدغه تأمین محتوا مطابق با مسائل روز را داشتهاید؟آیا دوست داشتید در فعالیتهای فرهنگی مشارکت کنید، اما نیاز به محتوای آماده داشتید؟ مسجدنما، ... ...
دانلود بسته آماده چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما آیا همیشه دنبال منبعی مطمئن و با طراحی حرفهای برای محتوای فرهنگی بودهاید؟آیا دغدغه تأمین محتوا مطابق با مسائل روز را داشتهاید؟آیا دوست داشتید در فعالیتهای فرهنگی مشارکت کنید، اما نیاز به محتوای آماده داشتید؟ مسجدنما، ... ...
دانلود بسته آماده چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما آیا همیشه دنبال منبعی مطمئن و با طراحی حرفهای برای محتوای فرهنگی بودهاید؟آیا دغدغه تأمین محتوا مطابق با مسائل روز را داشتهاید؟آیا دوست داشتید در فعالیتهای فرهنگی مشارکت کنید، اما نیاز به محتوای آماده داشتید؟ مسجدنما، ... ...
کلیه فرمت ها و فایل های مورد نیاز در دفتر فنی شامل فایل های با قابلیت تغییر و فرمول بندی شده بصورت کامل ... ...
اکسل فهرست بها ابنیه ، راه و باند و فرودگاه ، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی ... ...
جزوه متالورژی پودر دکتر تمیزی فر ...
پاورپوینت درس پنجم عربی نهم همراه با حل تمارین و معانی ... ...
مشخصات جزوه انتقال حرارت دو این جزوه در ۸۸ صفحه و با فرمت pdf تهیه شده و بسیار کامل می باشد. تمامی شکل ها با کیفیت بالا و به صورت رنگی در داخل این جزوه قرار داده شده اند و هر مبحثی علاوه بر توضیحات کامل در قالب یک یا چند تمرین و مثال نیز آموزش داده شده است. این جزوه آموزشی ... ...
به جرات می توان گفت کامل ترین جزوه اپتیک مدرن موجود در میان منابع زبان فارسی به شمار می رود. در ادامه می توانید ضمن مطالعه خصوصیات این جزوه بی نظیر، آن را دانلود نمایید. مشخصات جزوه اپتیک مدرن این جزوه شامل 161 صفحه مطالب آموزشی درس اپتیک مدرن شده و در آن مطالب زیر به ... ...
... ...
... ...
این جزوه مربوط می شود به درس مکانیک محیط های پیوسته که برخی به آن کانتینیوم هم می گویند. درس مکانیک محیط های پیوسته معمولاً در ترم یک کارشناسی ارشد رشته های فنی مهندسی مانند مکانیک و عمران اخذ می شود و به نوعی مکمل درس اجزای محدود یا finite element است. در ادامه می توانید ... ...
جزوه الکترو مغناطیس به تعداد 96 صفحه pdf سرفصل های آموزشی: تجزیه و تحلیل برداری شدت میدان الکتریکی انرژی در میدان الکتریکی ، اختلاف پیتانسیل الکتریکی رسانا ، عایق معادلات لاپلاس و پوآسون شدت میدان مغناطیسی نیرو و گشتار میدان مغناطیسی معادلات ماکسول ...
... ...